Сreanțe comerciale. Greșeli frecvente

Greșeli obișnuite ale creanțelor comerciale de evitat.

Corectarea următoarelor greșeli frecvente va ajuta departamentul dvs. de contabilitate să reducă creanțe comerciale:

 • Conturi de plată cu erori sau informații lipsă.

  Chiar și o mică greșeală pe o cont de plată poate fi costisitoare. De exemplu, dacă uitați să includeți o politică de întârziere a plății pe cont de plată, nu veți putea primi o penalizare pentru întârzierea plății dacă clientul pierde termenul de plată. Pentru a minimiza erorile, companiile apelează la platforme de creanțe activate cu inteligență artificială pentru a verifica toate informațiile înainte de a trimite conturi către clienți.
 • Comunicare insuficientă (incompletă) între membrii echipei.

  Dacă un membru al departamentului dvs. de contabilitate contactează un client cu privire la o întârziere a plății, dar nu informează restul echipei, un alt membru al echipei poate contacta și acel client. Ca urmare, compania dumneavoastră pare dezorganizată, iar clientul dumneavoastră poate fi nemulțumit de urmărirea repetitivă.
 • Nu urmărim conturile de paltă restante.

  În gestionarea conturilor de încasat, a descoperi cum să țină evidența conturilor și să fii plătit mai repede este numele jocului. Cu toate acestea, multor echipe de contabilitate suprasolicitate pur și simplu nu au resursele și sistemele pentru a funcționa eficient.
 • Lipsa unor metode de plată suficiente.

  Companiile trebuie să le faciliteze clienților să își plătească conturile de plată folosind metodele preferate, care devin tot mai digitale. Odată ce vă dați seama cum să le oferiți clienților experiența de conturile electronică pe care o caută, faceți un pas important către plăți rapide și de încredere.
 • Erori în reconcilierea plăților cu conturi de plată.

  Atunci când companiile procesează rapid conturile de plată în vrac, aplicarea unei plăți de client pe o factură greșită poate fi, de asemenea, una dintre greșeli. Pentru a rezolva această problemă, companiile pot implementa o platformă de contabilitate a conturilor de încasat cu instrumente pentru a aplica corect plățile încasate conturillor de plată restante.

Emiterea conturilor de plată electronică vă poate îmbunătăți eficiența gestionării creanțelor comerciale.

e-Cont.md oferă soluții de gestionare a creanțelor comerciale bazate pe cloud care ajută companiile din diferite industrii să fie plătite mai repede. De fapt, atunci când companiile își automatizează procesele de creanțe, ele scurtează ciclul de la serviciu la plată cu 40% până la 80%.

Vrei să afli mai multe despre automatizarea practicii tale de creanțe de la început până la sfârșit? Citiți Ghidul Automatizarea gestionării creantelor comerciale pentru a afla cum și de ce să automatizați fiecare componentă.