Prima / Conturi de plată electronice în Europa
Conturi de plată electronice în Europa

Conturi de plată electronice in EU este definită ca schimbul unui document de contul electronică între un furnizor și un cumpărător.

Un cont electronic (e-Invoice) este o cont emisă, transmisă și primită într-un format de date structurate care permite prelucrarea sa automată și electronică, așa cum este definită în Directiva 2014/55.

O cont electronic structurată conține date de la furnizor într-un format care poate fi citit de mașină, care poate fi importată automat în sistemul Datorii comerciale (AP) al cumpărătorului fără a necesita introducerea manuală.

O cont electronice nu sunt:

  • Date nestructurate ale conturi emise în format PDF sau Word.
  • Imagini ale conturilor precum JPG sau TIFF.
  • Facturi HTML nestructurate pe o pagină web sau într-un e-mail.
  • OCR (conturi scanate pe hârtie).
  • Conturile pe hârtie trimise, ca imagini, prin faxuri.

Utilizarea conturilor electronice necesită două funcții cheie:

  • Cont electronic trebuie transferată din sistemul vânzătorului în sistemul cumpărătorului.
  • Standardul european privind cont de plata electronică, EN16931, definește structura unei conturi electronice și diverse opțiuni de transmitere a conturi.

Standardul european privind cont electronic, EN16931, definește structura unei conturi electronice și diverse opțiuni de transmitere a conturi.

Mai multe detalii despre Conformitatea cu standardul european privind contul electronic (Compliance with the European standard on eInvoicing).

Informații utile:

Еuropa / International:Blocul de construcție DIGITAL eInvoicing (DIGITAL eInvoicing building block)

Începând cu 2022, activitatea de facturare electronică se desfășoară în cadrul Programului Europa digitală (DIGITAL).

Blocul de construcție DIGITAL e-Invoicing are ca scop promovarea adoptării și accelerarea utilizării e-Invoicing-ului în conformitate cu standardul european, atât în rândul entităților publice, cât și în cele private stabilite în UE, precum și în alte țări participante la Spațiul Economic European (SEE).

Blocul de construcție DIGITAL eInvoicing servește pentru a sprijini administrațiile publice în respectarea legislației UE de e-Invoicing și ajută furnizorii de servicii și soluții să își adapteze serviciile în consecință. Punând accent pe e-Invoicing pentru B2G. Cu toate acestea, generarea e-conturi și standardul european pot fi utilizate și pentru a permite comunicarea de la guvern la guvern (G2G) și de la întreprindere la întreprindere (B2B).

Managementul tehnic al blocului de construcție eInvoicing este realizat de către Direcția Generală Servicii Digitale (DIGIT) a Comisiei Europene. Implementarea politicii UE direct legată de conturi electronice este responsabilitatea Direcției Generale Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri (DG GROW) a Comisiei Europene.