Prima / Un cont pentru plata în avans. Caracteristici
Un cont pentru plata în avans. Caracteristici

Un cont de plată în avans (prepayment) este adesea folosit de companiile care nu intenționează să returneze bani sau să adauge bunuri sau servicii suplimentare în timpul executării unei comenzi.

Potrivit de obicei pentru clienții noi, precum și pentru clienții care plasează comenzi recurente.

Avantajele plății în avans

 • Întreprinderea rămâne cu numerar suficient pentru a acoperi cheltuielile de exploatare în avans datorită plăților în avans;
 • Mai puțină dependență de împrumuturi pe termen scurt sau împrumuturi intermediare pentru a compensa cheltuielile;
 • Mai puțin timp și efort petrecut în urmărirea plăților;
 • Automatizarea ciclurilor de conturile de plală este simplă și mai ușoară;
 • De obicei, este mai ușor să configurați plăți recurente pentru clienții obișnuiți.

Riscurile plății în avans

Există câteva motive pentru care companiile preferă să nu emită conturi de plată în avans, de exemplu:

 • Clienții pot avea îngrijorări cu privire la rezultatele pe care le vor primi după efectuarea plăților, iar acest lucru poate duce la discuții suplimentare.
 • Afacerile vor trebui să se confrunte cu inconvenientul rambursărilor dacă o comandă (proiect) este anulată.
 • Costurile suplimentare (de exemplu, pentru muncă suplimentară sau unică) vor fi adăugate la o cont de plată separată, ceea ce poate complica ușor procesarea plăților.

Instrucțiuni pentru urmărirea conturile de plată în avans

Iată câteva recomandări de urmat dacă intenționați să utilizați plata în avans:

 • Luați în considerare dacă un cont preplătit este cea mai bună opțiune pentru anumiți clienți sau proiecte (pentru un serviciu mai bun pentru clienți pe care îl puteți personaliza)
 • Utilizați software de emiterea conturi de plată terță parte pentru a crea, trimite și monitoriza conturile de plată, cum ar fi e-Cont.md
 • Când faceți evidența contabilă, asigurați-vă că planificați eficient și păstrați contabilitate exacte ale plăților în avans.

Cum să contabilizez plățile în avans primite?

Dacă afacerea dvs. generează venituri în avans, este foarte important să vă asigurați că acestea sunt contabilizate corect.

Un cont de plată în avans este de obicei potrivit pentru a susține contabilizarea atât a avansurilor unice, cât și a contractelor preplătite pe termen lung.

Venitul primit înainte de a fi câștigat este recunoscut ca o datorie în conformitate cu baza contabilă de angajamente. Dacă plățile în avans sunt primite în cursul anului, acestea sunt tratate ca datorii curente.

Rezumând

Emiterea conturi (invocing) în avans este o abordare înțeleaptă pentru gestionarea plăților clienților, în special pentru livrările recurente sau ofertele unice, dar necesită atenție pentru a vă asigura că alocați sumele corecte veniturilor dvs. Acest lucru vă permite să obțineți previziuni mai fiabile și mai fiabile ale fluxului de numerar, permițându-vă să luați decizii de afaceri mai informate.